14 юни 2009

И ТАКИВА ИМА МЕЖДУ НАС

Да, уважаеми Читателю! Има и такива между нас. Хора-пародии, хора – срам за великото Божие творение.

Прочетете тези редове. Ако имате гражданска съвест, ако чувствате, че имате моралното право да се наричате Човеци, не оставайте бездушни и безразлични.

В началото на 2009 година, в едни от най-студените зимни дни, когато земята бе напоена от влага, мъглата в продължение на няколко дни притискаше всичко под себе си, едно бездомно куче роди в полето, в непосредствена близост до последните жилищни блокове на Нова Загора. Тази женска се оказа изключително добра и грижовна майка. Макар и родила направо върху влажната земя, тя успешно отглеждаше шестте си кученца.



Една вечер, извеждайки на разходка моите домашни любимци попаднах на нея. Макар и майка в момента, макар и родителският й инстинкта да „говореше” изключително силно, само след няколко минути тя стана приятел както с мен, така и с моите кучета.

От следващия ден няколко човека от живеещите в комплекса я взехме под наша опека. С подръчни средства й направихме заслон, започнахме да я храним – както нея, така и вече поотрасналото й потомство.

Уважаеми дами и господа, вижте долните няколко снимки. Вижте тези прекрасни, невинни същества, които отдавна са мъртви:





Може би вече си задавате въпроса „Защо”, „Как така”, „Каква е причината”.

Причината, уважаеми Читателю е, че по земята има и пародии на човешкия род. Пародии на това, което науката е нарекла Хомо сапиенс – Разумен Човек.

В нашия жилищен комплекс живеят и хора с обременено съзнание, хора подвластни на комплексите, присъщи за дребните незначителни човечета. Нищожества, които искат да изглеждат мъжествени в своите очи чрез това, което притежават и могат да манипулират.

В комплекса ни, в блок 12, вход Б, ет. 6, ап. 24 живее бившият военен Николай Динев Колев. Това комплексирано създание от години отглежда кучета, които няколко месеца след появата си в дома му стават същества с изродено поведение.

Един слънчев предиобед съпругата на бившия военен извеждаше на разходка кучето им от породата Английски Бултериер.

Още с виждането на бездомната женска и нейните малки тази окаяница, не по-различна от съпруга си, с когото възпитават собствените си деца, абсолютно тенденциозно откопча кучето си от повода и го пусна срещу майката с малките.

Със заучени движения на бойно куче, бултериера захапа женската за муцуната и започна с клатещи на главата движения да се опитва да я убие. Хвърлих се върху кучето, стремейки се да го отстраня от женската, която виеше от болка, от муцуната й шуртеше кръв, а кученцата пищяха скупчени около нея. Успях да го отделя от жертвата. Тъй като то бе изключително силно и настървено да убива, се отскубна от мен, захапа едно от малките кученца и го уби моментално. Веднага след това захапа второ кученце, уби и него и носейки го в устата си избяга в посока на жилищния комплекс.

През цялото това време собственичката на кучето стоеше безучастно и с видимо безразличие наблюдаваше това, което става пред очите й. Това женско създание, дало живот на две прекрасни деца изживяваше своя върховен миг на наслада, наблюдавайки как техния изроден домашен любимец убива. Това женско създание, дало живот, в момента отне живот.

Предприех законови действия за подаване на жалби до съответните институции против въпросния собственик на кучето убиец.

Същия ден след обед „водачът на семейната глутница” Николай Динев Колев, започна да ме моли да не предприемам нищо срещу него като обеща, че ще махне кучето и повече то няма да бъде доведено в комплекса.

Въпреки, че бях афектиран, включително и ухапан от кучето му, аз му повярвах, обещах че няма да предприемам нищо, но разчитам на неговата дума. Видимо много уплашен той се закле, че ще удържи думата си. Наистина няколко дни след това кучето изчезна.

Мислех и вярвах, че ако не друго, насреща си имам Мъж. Човек, който има чест, държи на собствената си дума и наистина е проумял това, което индиректно е сторил.

Нищо подобно. Оказа се, че безличника е безличник. Човек, който отглежда животни по този начин, не може да бъде нещо повече от продукта на собствената си комплексираност и нехуманност.

На 12. 05. 2009 г. около 17:30 часа случайно се засякохме с Николай Динев Колев в полето. Попитах го защо не е удържал на думата си, защо ме молеше да не предприемам нищо срещу него, а сега кучето отново е тук. Същият, явно отново станал Мъж, надъхан и „напомпен” от подобия на него, демонстрира изключителна арогантност в поведението, заявявайки, че няма да махне кучето независимо какво бих предприел срещу него.

И аз естествено предприех.

Внесох жалби до всички правови институции на Нова Загора и като човек, вярващ в законността, зачаках отговор.

За жалост, еволюцията на деградата продължи надолу. Този жалък комплексар доказа абсолютно безапелационно истинската си същност.

Вижте долните снимки. Правени са в следобедните часове на 16. 05. 2009 г.





Това нещастно животно, майката на убитите кученца, оживя. Вземайки я в дома си, я подложих на ударна терапия с антибиотици и кортизолови препарати. След няколко дневно лечение и видимо подобрение, животното бе обезпаразитено. Предстои неговото ваксиниране и надеждата, че ще изживее живота си в спокойствие и радост.

Въпросният Николай Динев Колев преди години имаше Боксер. Още тогава съседите му говореха, че затварял боксера в гаража си, пускал вътре котки и по този начин „обучавал” кучето си да убива. В последствие по неизяснени за мене причини боксерът бе заменен с куче от породата Американски Булдог. Американският булдог определено не се развиваше добре, докато един ден изчезна. След време видях собственика му – Николай Колев и го попитах къде е кучето му. Отговорът му бе, че го е застрелял. На въпроса ми защо, той добави: „Защото му откриха диабет, а на мене болно куче не ми трябва.”

Следващото куче, което се появи е въпросният бултериер, за който става дума по-горе. Той никога не бе допускан да играе с други кучета, а с времето забелязах, че демонстрира немотивирана и непровокирана агресивност към всяко едно животно. Не закъсняха и сериозните инциденти. Миналата година бултериера се нахвърли върху козите на една жена, опитвайки да убие едно от яретата й. В опита на стопанката да спаси животното, кучето я захапа за ръката. След време бултериера нападна и момиче, нахвърляйки се направо върху гърдите му. Детето изпадна в страхова невроза, родителите му го водиха по лекари, подаваха жалба в полицията. Същите впоследствие се изселиха от комплекса.

Лично мен Николай Колев ме е предупреждавал да не доближавам много до него и кучето, защото същото, по неговите думи: „вече започна да напада и хора”.

След като подадох жалби до съответните институции, в личния си сайт дадох гласност на случая. В някои форуми веднага се появили знайни и незнайни драскачи. Тези форумни кинолози, не надскочили дребнавоста на мисленето си, започнали да правят персонални квалификации на моята личност, да защитават породата Английски Бултериер, без да са вникнали в идеята на поместеното от мен.

Винаги съм твърдял, че кучето е такова, каквото го направи неговия стопанин и средата, в която то се отглежда. Така, както описания от мене инцидент се случи с бултериер, можеше да се случи и с куче от всяка една друга порода, ако то се отглежда и възпитава по начина, по който се третира това окаяно животно.

С прокурорско постановление заедно с представители на полицията и комисия от кметството посетихме дома, в който се отглежда бултериера. Кучето бе поставено в тясна метална клетка – изгърбено, почти превито на две, без възможност да се обръща свободно вътре. Съпругата на Николай Колев каза, че то се отглеждало така, докато в жилището няма никой от семейството. А когато някой от живеещите се прибере, кучето стояло на терасата. При огледа на терасата се видя, че кучето няма изградени хигиенни навици – по мозайката имаше следи от насилствено изстъргване на засъхнали изпражнения.

При въпрос на един от полицайте на това куче не му ли е тясно, стопанката отговори: „И на мене ми е тясно и аз искам апартамент от 160 квадрата, но нямам”.

Така е, убийце на невинни същества. Но затова дали ти имаш или нямаш жилище според твоите критерии зависи основно от теб. А нещастното животно е в такива условия не по собствено желание, а защото съдбата го наказала да живее с вас.

Като човек, отглеждащ кучета повече от 40 години, занимаващ се със социална психология на кучето и проучващ формите на агресия, заявявам най-категорично:

1. Въпросният бултериер е с изкривени поведенчески реакци в резултат на неправилна социализация и тенденциозно използване за цели, противоречащи на естествената природа на животно от вида Канис фамилиарис.
2. Начинът, по който бултериера нападна женската безпорно говори, че това куче се използва за бой: Мотивите ми за това твърдене са следните:
- мъжко куче с нормална психика никога не напада женска, особено, когато тя е майка и в нейното поведение доминира майчинския инстинкт за съхранение на потомството.
- начинът, по който този бултериер захапва директно муцуната, като една от най-болезнените части на кучето, целейки да строши лицевата част на черепа показва, че това куче е приучавано на този прийом. Той не е нормален за нито едно куче, дори когато става дума за бой между мъжки в естествена среда за изясняване на йерархически позиции.

Може ли да бъде винено това клето животно, което определено е формирало извратени поведенчески реакции в резултат на неправилно отглеждане и неадекватно обучение. Определено не. Но за жалост то става жертва на комплексираността на своите собственици.

Това изродено поведение на въпросния бултериер може да се получи само при отглеждането му в една нездрава семейна среда, където нормите за цивилизованост, човечност и толерантност към животни, а от там косвено – и към хора, са занижени.

Искам да вярвам, че живеем в общество, което претендира да следва ценностите на цивилизацията. Искам да вярвам, че достоините да се наричат Човеци няма да останат безучастни към подобни деяния, към подобен изроден морал.

Николай Атанасов

Послеслов от автора:

Това е въпросната бездомна, дива, безпородна женска.



Това е клетото животно, което изродения бултериер на един комплексар за малко не уби, разкъсвайки две от невинните му рожби. Обзалагам се, че Николай Динев Колев не може да покаже подобни кадри с домашния си любимец. Не може, защото кучето е отражение на собственика си и средата, която той му е създал.

22 коментара:

Анонимен каза...

Възхищавам се на човека написал това и най вече постъпил по този начин Да спасиш живот е благородно а изроди като Колев са срам за човечеството Дано има повече като Вас

cynology каза...

И най-печалното е, че въпреки поредицата от законови действия този дебил остана на същото си ниво.

Анонимен каза...

г-н Атанасов, за пореден път, поклон от мен за човечноста Ви, компетентноста и отдаденоста Ви.
Иван съм от Варна -
Jacky_Larkyn

cynology каза...

Иване, благодаря! Жалко е, че живеем в едно деградирало, изгубило хуманния си облик общество.

Анонимен каза...

Възхищавам се на такива хора като Вас, г-н Ататасов!

cynology каза...

Благодаря !

Persephone каза...

Чудесно е сред цялата тази мъка около осакатените и избити животни, за които се начетох и нагледах да видя, че има хора, които безусловно и без да искат нищо в замяна помагат. Още съм на 22, а това, което виждам около себе си всеки ден.. наранени животни, наранени хора, омразата, злобата, изродените деца, извратените възрастни... ми причинява мъка, почти непосилна да понеса. Все ми се иска да видя хубавото, доброто в хората, но как да го намеря? Как да го предизвикам да се покаже? Хората казват, че сме загрижени повече за едно жвотно, отколкото за човек (визирам кучето от Дряново). Явно за нашите души вече е късно за спасение. Животните не бива да плащат за нашето бездушие. И ако не можем да се променим , то поне можем да ги спасим от себе си, докато сред нас все още има добри и сърдечни хора. Вие сте един прекрасен човек. Благодаря ви, че ми връщате надеждата!

cynology каза...

За съжаление не мога да Ви вдъхна оптимизъм. Хората стават все по-извратени. Всекидневно се сблъсквам с подобни случаи. От известно време дъщеря ми се грижи за една котка, на която някой отрязъл лапичката на едното краче.

Не зная! Аз съм обезверен.

bosilka каза...

Поклон пред Вас, вярвам, че ще доживеем до съзнанието, че всички живи сме едно... Присъединете се към нашите групи Босилка 0888755057

cynology каза...

Кои и къде са тези ваши групи.

Анонимен каза...

дмирирам силно развитото ви чувство за справедливоси и безкрайната ви доброта.Хора като вас ми дават надежда.За съжаление има и като другите, тези които описвате.От това ме боли, надявам се подобни действия да не остават безнаказани.Засега в България не работи системата, но ще разчитаме на ствестта на хората.

WomanitKa каза...

Не мога да повярвам, че има такива изроди. Не мога да повярвам, че майка може да гледа как убиват кученца.
Не мога да повярвам, че е позволила да отглеждат такова чудовище в дома й. Това куче може да посегне на собствените й деца и може някой ден да намери тях сдавени и убити от чудовището което сами са отгледали с мъжа си.
Не мога или не по - скоро не искам да повярвам, че има такива хора и то военен. Човек, който е учен че трябва да брани човешките права и да защитава слабите.
Възхищавам се на отдадеността Ви, господине и дано живота Ви сблъсква с по - малко такива "човеци".

cynology каза...

Аз не си спомням в момента дали съм споменал в коментара си, но тази пародия на човешкия род имаше преди друго куче (боксер) за което съседите разказваха, че вкарвал в гаража котки и пискал вътре кучето докато убие клетото животно.

За съжаление цялото му семейство са подобни на него. Явно със съпругата си са се взели, защото са подобни един на друг, а продукта на изродени гени не може да бъде нещо друго, освен изродено създание.

cynology каза...

Проруснал съм по-горен коментар, отнасящ се до това да разчитаме на съвестта на хората. Аз споменах, че съм абсолютно песимистично настроен. Преди няколко дни четох коментар от журналист относно кученцето Мими, на което отрязаха крачетата. Та този същият журналист развиваше тезата дали на това кученце краката пък не са отрязани нарочно от природозащитниците, за да вдигнат шум и ако можело да по този начин да привлекат и повече пари за себе си. Аз не мога да приема това, но дори и да има нещо подобно, не мога да допусна, че нормална мисъл може да роди подобно предположение и то на човек, който би трябвало да е от "стожерите на обществото".

Анонимен каза...

Зорница Симеонова: Както няма лоши деца, а лоши родители, също така няма и лоши животни, а лоши стопани... Много жалко... Възхищавам се от хора като вас г-н Атанасов!

cynology каза...

Продължението на историята може да видите тук:
http://dogscience.proboards.com/index.cgi?board=besdomni

Анонимен каза...

Радвам се, че има хора като вас! Хора с големи сърца!Хора даващи обич!ЧОВЕЦИ,а не човешки подобия!А изрода наказаха ли го изобщо? Съмнявам се... А майката-какво се случи с нея по-нататък? Малките разбрах,че сте ги задомили :)

cynology каза...

Привет! Мислите ли, че в една държава с безвластие подобни изроди биват наказвани.

Майката е жива и здрава. Прибрал съм я в собствения си кучкарник - изключително умна и любвеобилна. Прекрасно животно!

Анонимен каза...

Историята,която прочетох ме разтърси.Накара ме да заплача безутешно(за пореден път в последно време заради тях-невинните животни).Много съжалявам,че живеем в такава държава,в която всеки изрод може спокойно да проектира болните си фантазии и да наранява хора и животни безнаказано.Дано да приемат по-големи наказания за насилниците и дано законът да се спазва.И дано да има все по-малко страдание по тази земя..

Iva каза...

Mного се разчуствах от вашата история,но за съжаление не е нито първата,нито последната.Аз също имам 3 кучета и една котка и заедно със сестрите ми ги обичаме и отглеждаме ,като малки дечица ,но по-примитивните хора явно се дразнят от това,че някой може да изпитва любов просто еи така(без изгода) Пожелавам ви успех и не спирайте да се борите в името на най-верните приятели -Животните! Радвам се,че има хора като вас !

cynology каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.