15 февруари 2015

За кучетата Боз, накратко


            За кучетата Боз, накратко:

         Боз е име на куче, собственост на богат човек от Истанбул. За кучетата на този човек се грижеше Акън Тулубаш. Ангажиментите на Акън бяха да се грижи за кучетата, да ги представя по изложби и естествено - да продава и печели пари както за собственика на кучкарника, така и за себе си.

         Акън е на малко повече от 30 години (вече не помня колко трябва да е пораснал, но предполагам че е най-много на около 36-37 години).

         Това, с което Акън е известен в средите на кучкарите в Турция (а и не само там) е, че се занимава с боеве с кучета. Поради тази причина, той не е приет в нито една сериозна и легитимна организация по кинология и му е наложена забрана за включване в сериозни сайтове и форуми за кучета.

         Така наречената порода "Boz Shepherd Dog" (овчарско куче Боз) е плод на фантазиите на Акън. Казвам така, защото няма случай в света да е създадена порода на база на едно единствено куче (Боз) и то от човек, който няма образование на развъдчик.

         Това е с няколко думи.

         По-долу помествам няколко снимки от кучкарника, където се подвизаваше Акън. Последната информация, която имам (която не съм проверявал до колко е вярна) е, че кучкарника, от който изпращам снимките преди няколко години се е наводнил и собственика му го е преместил на друго място. Не зная къде е то. Освен това, Акън твърдял, че целият кучкарник и кучетата вече са негова собственост, което също не зная дали е така.

Входната табела на кучкарника

Клетката на Боз

Акън Тулубаш
 
Акън по време на бой между кучета

Няма коментари: